Strip album
Sinovi El Topa / #281
35,00 €
* najniža cijena u posljednjih 30 dana bila je 28,00 €
Junak
Strip album

Izdavač
Fibra

Serijal
Kolorka

Godina izdanja
2024

Broj stranica
240

Uvez
Tvrdi

Jezik
Hrvatski

Boja
Boja

Crtač
Jose Omar Ladrönn

Stanje stripa
5

Sadržaj

Na sušnom Zapadu El Topo je bio razbojnik koji je, otvorivši svoje srce, postao svetac sposoban činiti velika čuda. S dvije različite žene dobio je dva sina. Kajin prokleti, zlokobna silueta u crnoj koži koja luta pustinjom, zakleo se da će ubiti oca, kojem nikad nije oprostio. Ali ne mogavši zadovoljiti svoju žeđ za osvetom, odlučio se okomiti na svog polubrata Abela. A na ovom Divljem zapadu, punom mistike, oni koji ga putem budu susreli, postat će njegove kolateralne žrtve...

 

Ranih 1970-ih, točno u ponoć tijekom jednog filmskog festivala, čuveni par John Lennon i Yoko Ono prikazao je El Topo Alejandra Jodorowskog. Kritičari i najveće rock-zvijezde tog vremena taj su film odmah počeli hvaliti te je on iznjedrio trend Midnight Movies i postao pravi kult među filmofilima diljem svijeta. Ni danas nije izgubio svoj sjaj i status mitskog djela. Gotovo pola stoljeća poslije Alejandro Jodorowsky odlučio je ispričati ostatak... u stripu. Zahvaljujući virtuoznom stilu Joséa Ladrönna, on nam donosi alegorijski i nadrealistički vestern u kojem je, kao što to često biva kod tog briljantnog čileanskog stvaratelja, žanr u službi dubljih filozofskih i duhovnih promišljanja.

Sinovi El Topa slučaj su bez presedana u svijetu stripa i kinematografije te jedinstveno djelo vlastite vrste – koje se može cijeniti neovisno o upućenosti u originalni film – a kreativni intenzitet njegova autora ne prestaje zadivljavati.


povratak

Vezani stripovi

vidi sve
PREMA TVOJOJ PRETRAZI IZDVOJILI SMO PAR STRIPOVA KOJI BI TE MOGLI ZANIMATI.
vidi sve
Strip album
Šetnja
#282

12,00 €
Strip album
RIP
#280

37,00 €
Strip album
Zmija i kojot
#278

22,00 €
Strip album
Posljednja kraljica
#277

35,00 €
Strip album
Kolonijalni komandos
#276

25,00 €