Uvjeti poslovanja

1. Osnovni pojmovi i sigurnost kupovine

U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje i plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske trgovine www.stripovicolumbo.com te koja izvrši narudžbu i plaćanje u internetskoj trgovini www.stripovicolumbo.com. Sukladno članku 43 Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika, potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici; odnosno poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge te odgovara za ispravnost istih.

Prihvaćanjem ovih Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni te da je Kupac ovlašteni korisnik bankovne kartice i da ne postoje nikakve poznate mu zapreke pri naručivanju i kupnji proizvoda od www.stripovicolumbo.com, odnosno za kupnju putem internetske trgovine.

Prodavatelj je STRIPORT–Obrt za trgovinu preko interneta, Mosećka 54, 21000 Split, OIB: 88599 612507, koji je ujedno i vlasnik ovih mrežnih stranica.

Internetska trgovina www.stripovicolumbo.com sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza te isti neće biti dostupni trećim osobama bez prethodne suglasnosti kupca.


2. Narudžba i kupnja

Proizvodi se naručuju odabirom i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kupac može kupiti proizvod samo kao registrirani korisnik. Registracija je u potpunosti besplatna.

Odabirom svakog pojedinog proizvoda, pokraj njega se prikazuju ispisani detalji proizvoda – ime proizvoda, kratak opis i cijena.

Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni "Košarica".

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.
Pristupom meniju "Košarica" dobiva se uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Proizvod uvršten u "Košaricu" kupuje se pritiskom na tipku "Kupi".

Pritiskom na tipku "Kupi" pristupa se obrascu narudžbe u koji je Kupac dužan upisati svoje podatke.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.
Sve cijene izražene su u hrvatskim kunama (HRK) s uračunatim porezom na dodanu vrijednost (PDV) ako je riječ o proizvodima na koje se isti obračunava.

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) obrađuju se u roku od 48 sati od primitka narudžbe.

Narudžbe zaprimljene neradnim danom obrađuju se najkasnije za 48 sati počevši od prvoga radnog dana.
Ako Prodavač iz objektivnih razloga nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, o tome će prethodno obavijestiti Kupca te mu isporučiti one proizvode koji su raspoloživi ili na zahtjev Kupca otkazati narudžbu.


3. Uvjeti plaćanja

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

● kreditnom karticom
● debitnom karticom (internetskim bankarstvom
● općom uplatnicom

Narudžba se smatra zaprimljenom:
● kod plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada www.stripovicolumbo.com zaprimi potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe;
● kod plaćanja debitnom karticom i općom uplatnicom – u trenutku kada www.stripovicolumbo.com elektroničkim putem zaprimi uplatu;

U trenutku kad je narudžba zaprimljena, www.stripovicolumbo.com elektroničkim putem obavještava Kupca o zaprimljenosti iste.

NAPOMENA!
U slučaju plaćanja bankovnom karticom i/ili općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.


4. Pravo na raskid ugovora

Ugovor, u smislu odredbi ovih uvjeta, smatra se sklopljenim u trenutku kada Prodavač zaprimi narudžbu Kupca.

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača.
Ako je dostava iz bilo kojeg razloga izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, Kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge dostave.

Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, www.stripovicolumbo.com obavijestit će Kupca elektroničkom poštom da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti troškove dostave.

U slučaju raskida ugovora nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnom pakiranju.

Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada www.stripovicolumbo.com preda proizvod dostavnoj službi.

U slučaju raskida ugovora kod plaćanja internetskim bankarstvom i općom uplatnicom, www.stripovicolumbo.com dužan je vratiti Kupcu uplaćeni iznos, umanjen za dio koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave, ako su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.


5. Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima u internetskoj trgovini načinjeni su temeljem baze podataka www.stripovicolumbo.com.

Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. www.stripovicolumbo.com osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i slično.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i slično) prikazani na internetskoj trgovini www.stripovicolumbo.com podložni su računalnim greškama, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i slično. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u vezi s podacima o proizvodima prikazanima u internetskoj knjižari, www.stripovicolumbo.com zadržava pravo neprihvaćanja narudžbe Kupca.


6. Dostava

Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavnih službi. Međunarodna dostava obavlja se redovnom poštom.

Za kupnju proizvoda u iznosu preko 500,00 kuna dostava proizvoda na teritoriju RH je besplatna.
Za kupnju proizvoda u iznosu manjem od 500,00 kuna dostava proizvoda na teritoriju RH iznosi 20,00 kuna.

Dostava proizvoda u inozemstvo obračunava se prema važećem cjeniku Hrvatskih pošta.

Naručeni proizvodi mogu se preuzeti u Splitu uz prethodni dogovor.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu vrati internetskoj trgovini www.stripovicolumbo.com jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten elektroničkom poštom te će mu biti ponuđena mogućnost da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca podnesen elektroničkom poštom, ponovo dostavi na adresu Kupca.

Kada www.stripovicolumbo.com putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu, Kupac je dužan preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.


7. Nedostaci na proizvodu

www.stripovicolumbo.com ne odgovara Kupcu za oštećenja na proizvodima koja su nastala kao posljedica dostave robe putem dostavne službe.

U slučaju nedostataka na proizvodu, Kupac je dužan isti reklamirati pisanim putem Prodavaču u roku od 8 dana od dana dostave.

Sve troškove povrata neispravnog proizvoda snosi Prodavač.


8. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga internetske trgovine www.stripovicolumbo.com Kupac prihvaća uvjete prodaje.
Ako kupac nije suglasan s Uvjetima, neće koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ove internetske stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama internetske trgovine www.stripovicolumbo.com te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internetska trgovina.www.stripovicolumbo.com ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove stranice kao i korištenjem informacija s ove internetske stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.


9. Autorska prava

www.stripovicolumbo.com nositelj je autorskih prava na sadržaju i formatima ove internetske stranice.

Cjelokupan sadržaj s internetske stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja www.stripovicolumbo.com ni ustupati trećim osobama.


10. Završne odredbe

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora imati navršenih 18 godina.

www.stripovicolumbo.com ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode www.stripovicolumbo.com isporučit će po uvjetima važećima u trenutku sklapanja ugovora.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe.